Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В'їзд іноЗМІ і правозахисникам у Крим можуть почати спрощувати у вересні

П'ятниця, 14 серпня 2015, 11:08

Міністерство інформполітики та Мінюст сподіваються вже у вересні запропонувати уряду  зміни до порядку в'їзду в Крим для журналістів і правозахисників.

Про це повідомив заступник міністра юстиції Сергій Петухов, передає прес-служба МІП.

"Іноземні журналісти та правозахисники позбавлені практичної можливості відвідувати Крим для об'єктивного висвітлення ситуації, яка там склалася", – сказав Петухов.

"Наразі Міністерство юстиції вирішило створити Координаційну раду з питань захисту прав громадян України в Криму, першим завданням якої буде внесення пропозицій про зміни до існуючого Порядку. У разі оперативної роботи, ці пропозиції можуть бути винесені на розгляд Кабінету Міністрів уже в вересні", - зазначив він.

У свою чергу радник Міністра з питань інформаційної політики Криму Сергій Костинський підкреслив, що "спрощена процедура в’їзду в Крим для журналістів і правозахисників повністю відповідає національним інтересам України".

"На окупованій території мають працювати незалежні іноземні спеціалісти, які поважають закони України, визнають її суверенітет і територіальну цілісність, та ставлять собі на меті висвітлення ситуації із правами людини, та свободою слова і преси", - зазначив він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: