У Мінсоцполітики пояснили, як "чиновниця з ЛНР" отримала пенсію

П'ятниця, 14 серпня 2015, 14:56

Перший заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко підтвердив, що чиновниця з "ЛНР" Антоніна Кузьменко отримувала пенсію від української влади. На даний момент ці виплати припинено, а матеріали направлено до СБУ.

Про це посадовець сказав на брифінгу у п'ятницю, повідомляє "Укрінформ".

"Інформація про те, що Пенсійним фондом здійснювалися виплати громадянці Кузьменко, яка зареєструвалась у Пенсійному фонді міста Сєверодонецька як переселенка, за результатами доручення Пенсійному фонду дійсно підтвердилась", - зазначив він.

"І сьогодні Пенсійним фондом направлений запит на перевірку цієї інформації до Міграційної служби - на предмет підтвердження чи не підтвердження її проживання. На час цього запиту всі дії щодо виплат призупинено. І направлено матеріали до Служби безпеки України з цього приводу", - зазначив Шевченко.

Він уточнив, що пенсія була призначена на підставі довідки, наданої безпосередньо Сєверодонецьким управлінням соціального захисту. І на підставі цієї довідки було перераховано пенсію. Виплату пенсії було поновлено по інвалідності ІІ групи з 1 серпня 2014 року. Розмір призначеної пенсії - 4 709 грн 67 коп.

"Соціальні виплати ми оформлюємо для переселенців. В даному випадку людина звернулася, сказала, що вона є переселенкою. Надала адресу, де вона проживає в місті Сєверодонецьку. Отримала відповідне підтвердження Державної міграційної служби. Після цього вона звернулася в Пенсійний фонд. І Пенсійний фонд на момент звернення і до цієї ситуації, яка зараз прояснилася, інформації щодо протиправних дій цієї особи від правоохоронних органів не мав", - пояснив перший заступник міністра соцполітики.

Про те, що "заступник мера" Луганська Антоніна Кузьменко отримує в Україні пенсію по інвалідності, повідомив журналіст Денис Казанський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News