Адвокат Маркова: Можуть з'явитися й інші справи

Субота, 15 серпня 2015, 12:27

Адвокат екс-нардепа Ігоря Маркова Валерій Манушин не виключив, що проти його підзахисного можуть з'явитися інші справи.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, Манушин нагадав, що стосовно Маркова розслідувалася ще одна кримінальна справа - про фальсифікації бюлетенів на виборах до Верховної Ради в 2012 році.

Адвокат заявив, що повторне рішення суду, аналогічне попередньому по тій же справі, що й раніше (кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням зброї) КК України), потрібно більше для політичної сторони процесу.

"Документа (постанови про затримання Маркова для доставки до суду від 4.11.2014 року) було достатньо, і сьогодні достатньо, щоб затримати і етапувати його з території будь-якої країни, яка перебуває у відносинах надання правової допомоги з Україною", - сказав адвокат і додав, що не розуміє, навіщо Приморський райсуд Одеси виніс ще одне рішення про затримання Маркова з метою його доставки до суду і визначення запобіжного заходу.

Як відомо, екс-нардепа Ігоря Маркова затримали 12 серпня в Італії за орієнтуванням Укрбюро Інтерполу на підставі звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.  Він перетнув кордон без візи та з анульованим українським диппаспортом, хоча й знав, що перебуває в міжнародному розшуку.

Розшук екс-нардепа здійснюється за звинуваченням у побитті учасників мітингу перед обласною адміністрацією в Одесі у 2007 році.

Увечері 13 серпня Приморський райсуд Одеси виніс заочне рішення про арешт Маркова. 

Міністерство юстиції протягом 40 діб з дня затримання Маркова в Італії має подати запит на екстрадицію.

14 серпня апеляційний суд Генуї провів попереднє слухання справи про запобіжний захід для Маркова  та ухвалив рішення про утримання його під вартою.  Адвокат має право оскаржити міру запобіжного заходу впродовж п'яти днів. 

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування