Кравчук: Росія – найнебезпечніша держава для світу

Вівторок, 18 серпня 2015, 10:35

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що Росія на нинішньому етапі не буде виконувати ніякі міжнародні зобов'язання і представляє собою величезну небезпеку для світу.

Про це він заявив в інтерв'ю "Новому времени".

"Хоча ми розуміємо, що Росія не буде ніколи нічого виконувати. Це не та країна, не той народ і не та влада. Вони виконують те, що їм вигідно, а не те, що вимагає міжнародна практика. Тому міжнародна спільнота має розуміти: Росія сьогодні веде небезпечну політику проти світу", – сказав він.

За словами Кравчука, ще під час переговорів з Борисом Єльциним під час розвалу СРСР і створення СНД він розумів, що рано чи пізно росіяни повернутися до теми Криму.

"Коли Україна після Майдану почала вибудовувати нову політику, будувати нове життя, нову владу, обирати нового президента, вони зрозуміли, що, нарешті, настав час вирішити свою, як вони кажуть, споконвічно історичну задачу. Але вони вирішили її проти міжнародного права, проти людства, і рано чи пізно будуть за це відповідати", – вважає він.

У той же час він упевнений, що Росії доведеться змінити свою політику.

"Для них війна – це їх життя. Якщо Захід зрозуміє і почне ставитися до питання по-іншому, все стане на свої місця. І народ, який сьогодні аплодує Путіну в екстазі від Севастополя і Криму, буде жити в екстазі вже без Криму і Севастополя", – впевнений Кравчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...