Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На суд над Сенцовим прийшла сестра Савченко і консули України

Середа, 19 серпня 2015, 10:53

На дебати у справі українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка у ростовському суді прийшла сестра Надії Савченко Віра у вишиванці.

Про це повідомляє Громадське.

У суді також присутні генконсул України у Ростові Віталій Москаленко та консул Олександр Ковтун.

На початку засідання судові пристави зібрали представників ЗМІ і заявили, що у суді готується "провокація" – у них є інформація, що хтось проніс футболки із закликом звільнити Сенцова й Кольченка – це, за словами приставів, є спробою зірвати процес.

Журналістів попередили: якщо хтось у суді з'явиться у подібній футболці, його негайно позбавлять акредитації.

Як раніше повідомлялося, тривалість дебатів законодавством не регулюється. Однак адвокат Кольченка вважає, що вони можуть закінчитися за один день.

Всі фото: Громадське
Віра Савченко і двоюрідна сестра Сенцова Наталія Кочнєва

31 липня один із ключових свідків обвинувачення у справі Сенцова-Кольченка Геннадій Афанасьєв відмовився давати свідчення проти них і заявив, що раніше свідчив під тиском.

Нагадаємо, за версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичну організацію, яка була структурним підрозділом "Правого сектора", з метою виходу півострова зі складу Росії. Сенцов все спростовує.

Крім нього в цій справі були заарештовані Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв та Олексій Чирній. Останні пішли на угоду зі слідством і вже отримали вироки – по 7 років позбавлення волі. За умовами угоди зі слідством, вони повинні давати свідчення в суді проти Сенцова і Кольченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування