Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гузир засумнівався, що грузини в українській владі надовго

Середа, 19 серпня 2015, 16:02

Колишній перший заступник генерального прокурора Володимир Гузир сумнівається в тривалому перебуванні грузинів в українській владі.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

"На мій погляд, ця група ненадовго тут", - сказав він.

Гузир, за його словами, що не виступає проти того, щоб грузини жили і працювали в Україні.

"Але якщо йдеться про посади чиновників, то потрібно виконати всі передбачені законом вимоги. Закон про прокуратуру каже - в Генеральній прокуратурі може працювати тільки прокурор, який має 5-річний стаж прокурорської роботи в Україні", - зазначив він.

За словами Гузиря, у заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе немає амбіцій стати генпрокурором.

Гузир також заявив, що, працюючи в ГПУ, не відкривав ніяких кримінальних проваджень щодо Сакварелідзе і вважає, що де-юре він "дуже сумнівний державний чиновник - за ознаками громадянства".

Як відомо, конфлікт Сакварелідзе і його соратника Віталія Каська з рештою керівництва ГПУ почався після затримання 5 липня заступника голови слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою в отриманні великого хабаря.

Шапакін і Корнієць вважаються близькими до генпрокурора Шокіна і його екс-заступника Володимира Гузира. Пізніше Гузир зі скандалом покинув свою посаду і його замінив Севрук, який також вважається представником "старої команди".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування