Обама - Порошенку: США й надалі підтримуватимуть Україну

Неділя, 23 серпня 2015, 12:58

 США й надалі підтримуватимуть Україну у надзвичайно важливий період її історії.

Про це йдеться у привітанні президента США Барака Обами з нагоди 24-ї річниці Незалежності України, повідомляє прес-служба президента України. 

"Наші дві нації працюють разом, щоб підтримати та захистити право українського народу вільно обрати власний шлях вперед. У той час, коли Ви працюєте, щоб провести вирішальні реформи незважаючи на агресію з боку Росії на сході та окупацію Криму, Сполучені Штати будуть залишатися послідовними у своїй підтримці України", - зазначив Обама.

Також у привітанні зазначено, що "дружба між двома країнами буде зміцнюватись ще більше відповідно до того, як Україна докладатиме подальші зусилля у розбудові демократичних інституцій, просуванні верховенства права та у прокладанні шляху для економічного зростання".

"За останній рік Україна зробила вагомі кроки для досягнення мети, яку вона поставила перед собою з моменту отримання незалежності у 1991 році. Незважаючи на численні виклики, народ України наблизився більш ніж коли-небудь до здійснення свого спільного бачення вільної, демократичної та квітучої країни, міцно інтегрованої в серці Європи", - додав президент США.

Як відомо, раніше держсекретар США Джон Керрі зазначив у своєму привітанні, що  США були і залишаються вірним партнером і другом України, дружба між країнами буде продовжувати рости, та разом "ми будемо відстоювати право громадян вибирати свій власний шлях, вільний від зовнішнього примусу".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...