Порошенко: Сподіваємось вирішити усі питання з деескалації у "Нормандському форматі"

Понеділок, 24 серпня 2015, 20:12

Росія та підтримувані нею бойовики є єдиною загрозою мирному процесу.

Про це 24 серпня заявив президент Петро Порошенко на зустрічі у Берліні з  канцлером ФРН Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом. 

"Україна неухильно виконує взяті зобов'язання і щодо припинення вогню, відведення техніки, і щодо гуманітарних питань. Ми чітко декларуємо, що сьогодні РФ і підтримані нею бойовики є єдиною загрозою мирному процессу", - заявив Порошенко.

Також президент повідомив, що у ході зустрічі сторони обговорили крайню небезпеку, яку становлять фейкові вибори у терористичних "ДНР" та "ЛНР", заплановані на жовтень-листопад 2015 року, і які не відповідають вимогам законодавства.

Також у ході зустрічі сторони обговорили питання звільнення заручників, у тому числі тих, хто зараз перебуває на території РФ.

"Вдячний Ангелі Меркель та Франсуа Олланду за допомогу в імплементації Мінських угод та виконання технічних вимог по безвізовому режиму", - додав Порошенко.

При цьому президент висловив упевненість, що усі питання щодо деескалації конфлікту на Донбасі можна буде мирно врегулювати в рамках "Нормандського формату".

"Що стосується нових форматів переговорів, я переконаний, що ми не потребуємо нових форматах. У нас є "формат Мінська", формат "Нормандський", упевнений в тому, що в рамках цих форматів ми миємо вирішити всі необхідні питання", - заявив Порошенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, раніше президент Польщі Анджей Дуда під час свого візиту до Німеччини пропонуватиме змінити формат переговорів щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Коментуючи питання щодо доцільності "женевського формату" (ЄС, США, Україна та РФ), президент Польщі зауважив, що він був би виправданішим за нинішній, "нормандський формат".

Раніше Дуда заявив, що сьогодні зміни в нормандському форматі не мають сенсу, потрібен інший формат за участі великих держав ЄС, США і сусідів України.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування