Жебрівський пояснив, чому в Маріуполі не можна проводити вибори

Середа, 26 серпня 2015, 01:18

Основними доводами проти проведення виборів є загроза особистій безпеці та здоров'ю людей, насамперед тих, хто безпосередньо братиме участь в організації виборчого процесу та антиукраїнська пропаганда.

Про це голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський написав у facebook.

"Свою позицію я ніколи не приховував і пояснюю її існуванням загрози особистій безпеці та здоров’ю людей, насамперед тих, хто безпосередньо братиме участь в організації виборчого процесу. Крім того, зважаючи на тривалу антиукраїнську пропаганду з боку російського телебачення, сьогодні не доводиться говорити про свободу передвиборчої агітації. Населення дезорієнтоване, людям складно робити усвідомлений вибір в умовах відсутності перспективи розвитку", - написав він.

Сьогодні після обіду з подивом для себе дізнався, що, виявляється, давав коментар «Українським новинам» з приводу провед...

Posted by Павло Жебрівський on 25 серпня 2015 р.

Жебрівський також повідомив, що він надіслав на ім’я голови Центральної виборчої комісії України Михайла Охендовського три подання з аргументацією про неможливість проведення місцевих виборів 25 жовтня в містах і районах Донецької області.

Подання перше стосується недоцільності проведення виборів на всій території Донеччини, друге – в межах 30-кілометрової зони від лінії розмежування, третє – в районах, що безпосередньо прилягають до лінії розмежування. В кожному із цих документів фігурує Маріуполь.

В ЦВК підтвердили отримання подань від голів Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій з переліком населених пунктів, у яких пропонується не проводити чергові місце вибори 25 жовтня з міркувань безпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування