Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начальнику Генштабу РФ доставили виклик на допит в прокуратуру України

Середа, 26 серпня 2015, 12:11

Поштова компанія доставила за місцем несення служби начальника Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Валерія Герасимова повістку на допит в Головну військову прокуратуру України.

Про це заявив на брифінгу в середу в Києві головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає "Інтерфакс-Україна".

"Міжнародна компанія поштових перевезень DHL доставила нам офіційний лист про те, що відповідно до статті 258 КПК України, повідомлення про підозру начальнику Генерального штабу Російської Федерації Герасимову разом з порядком про необхідність з'явитися в Головну військову прокуратуру для допиту було доставлено за місцем проходження військової служби Герасимова за адресою м.Москва, вул.Знамянка, 14/1", - сказав він.

Як відомо, за вказаною адресою розташований Генеральний штаб Збройних сил РФ.

Матіос переконаний, що начальник Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації буде притягнутий до відповідальності і міжнародного трибуналу.

"Шевченківський суд уже виніс рішення, яким обрано Герасимову і іншим встановленим військовослужбовцям Російської Федерації запобіжний захід у вигляді арешту", - сказав Матіос.

Він нагадав, що Герасимов не з'явився за повісткою і, швидше за все, не з'явиться.

"Але я хочу сказати, що терміну давності у міжнародних злочинів немає", - підкреслив Матіос. і в цьому контексті він продовжив: "Україна і світ знають трьох трибуналу - Нюрнберзький, Токійський і Гаазький. Ми впевнене, публічно і законно перед усім світом беремо на себе зобов'язання і ми це зробимо - ми направимо матеріали для четвертого міжнародного трибуналу, який засвідчить, що Герасимов, де б він не був .. він буде притягнутий до відповідальності, і буде сидіти перед мантіями європейського правосуддя".

Як повідомлялося, українські правоохоронні органи звинувачують особисто начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова в розпалюванні війни на території України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування