Ситник допустив, що корупціонерам дозволять відкуповуватися від тюрми

П'ятниця, 28 серпня 2015, 11:14

Голова Антикорупційного бюро Артем Ситник допускає використання практики укладення з корупціонерами угод про їхній відкуп від в'язниці або скорочення тюремного терміну.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді".

За його словами, таку практику запропонував його перший заступник Гізо Углава, який раніше працював заступником головного прокурора Грузії.

"Те, що я почув, і які концепції він запропонував, мені дуже сподобалося. Припустимо, у них в Грузії працювала система кримінального провадження, у них не було цих томів, як у нас. Плюс під кінець його кар'єри у Грузії кількість вироків становила 8%, а 92% – угоди. Припустимо, людина вкрала мільйон – він зізнається та повертає його і отримує не 8, а п'ять років", – розповів Ситник.

Глава НАБУ також заявив, що звичайне розслідування навіть простих справ може тривати півтора року або ще довше, тому в укладенні таких угод з корупціонерами є сенс.

"Тому практика, яка працювала в Грузії, підходить нашій країні. Це передбачено нашим законодавством, плюс в закон про НАБУ внесена можливість підписання цих договорів, навіть в особливо тяжких випадках", – сказав він.

Говорячи про пріоритети роботи НАБУ, Ситник заявив, що насамперед розраховує зайнятися боротьбою з корупцією в судах і сфері державних закупівель.

Також він розповів, що отримує зарплату у розмірі понад 70 тисяч гривень, а детективи отримуватимуть 30 тисяч. Ситник сподівається, що такі доходи дозволять співробітникам бюро не брати хабарі.

Національне антикорупційне бюро має розпочати свою роботу 1 жовтня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування