Абромавичус анонсував холдинг із стратегічних держпідприємств

Неділя, 30 серпня 2015, 11:43

Глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус заявив про необхідність створення холдингу, до якого увійдуть всі стратегічні підприємства.

Про це він написав на своїй сторінці у Тівттер.

"Абромавичуси і Демчишини не повинні управляти держкомпаніями. Стратегічні підприємства - в холдинг, інше - приватизувати. Прозоро", - заявив він.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна",  за словами міністра, МЕРТ вже розробив проект постанови Кабміну і відправив його на узгодження в центральні органи виконавчої влади.

Як відомо, 4 березня Кабінет міністрів  затвердив новий перелік об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, скоротивши їх кількість до 309 з 395.

До нового переліку увійшли НАК "Нафтогаз України", компанії "Укртрансгаз", "Укргазвидобування", НАЕК "Енергоатом", "Укрнафта", конструкторське бюро "Південне ім. Янгеля" та "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" (Південмаш),  Одеський припортовий завод, "Сумихімпром", держпідприємство "Укрхімтрансаміак". 

До переліку також увійшли морські торговельні порти, комбінати хлібопродуктів, національні та обласні державні теле- і радіокомпанії.

До списку стратегічних для української економіки та безпеки об'єктів включено, зокрема, підприємства, розташовані в включеному Криму та на території країни, підконтрольної так званим "ДНР" і "ЛНР".

Наразі в Україні налічується 1,833 тис. діючих державних підприємств, ще 1,5 тис. не працює або перебуває в стадії ліквідації.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News