Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Садовий натякнув, що його заява про підкуп і результати голосування "Самопомочі" пов'язані

Понеділок, 31 серпня 2015, 23:31

Мер Львова та лідер "Самопомочі" Андрій Садовий пов'язав свою інформацію про тиск та підкуп депутатів "Самопомочі" із результатами їхнього голосування за зміни до Конституції.

Про це він сказав в коментарі "Українській правді" у понеділок ввечері.

Як відомо, у понеділок вранці Садовий ходив на допит до ГПУ у справі, порушеній за його заявою про тиск на депутатів "Самопомочі".

"Прочитавши на сайті Генпрокуратури повідомлення про те, що мене запрошують сьогодні на допит, я вранці приїхав на допит до ГПУ. Вони, правда, були трошки здивовані, не знали, що зі мною робити, потім почали кудись дзвонити, вийшов представник прокуратури, і мене запросили на допит. Мене допитували у присутності двох слідчих", - повідомив він.

За словами Садового, у ГПУ він провів близько двох годин.

"Я говорив про політичний  тиск на депутатів. Але я обмежений у можливості давати коментар, тому що даючи свідчення в прокуратурі, я підписав у тому числі і зобов'язання не розголошувати суть самого процесу допиту", - зазначив посадовець.

На запитання про те, чому він не називає імен політиків, на яких тиснуть, і чому у фракції "Самопоміч" спростовують його заяву, Садовий сказав: "Це право колег-депутатів подавати інформацію так, як вони вважають за потрібне".

"Я думаю некоректно мені говорити замість депутатів. Але якщо ви порівняєте голосування, яке відбулося 16 липня, де від "Самопомочі" тільки один депутат голосував "за" зміни до Конституції – Ганна Гопко. То вже під час сьогоднішнього голосування було 5 депутатів, які проголосували "за" – додав він.

"Що змусило їх змінити свою принципову позицію, треба питати у них. Вони коли входили в парламент, ми з ними мали виключно моральні зобов'язання – будувати нову українську політику на засадах моралі. Якщо вони вирішили так поступити, як поступили – Бог їм суддя", - сказав Садовий.

"Але однозначно, що тиск був, тому що запрошували на різні зустрічі. Що пропонували чи не пропонували, побачимо, чи вони будуть мати сміливість це питання колись розкрити", - заявив мер Львова.

Коментуючи інформацію про виключення п'ятьох депутатів із фракції за голосування за зміни до Конституції, Садовий зазначив, що питання децентралізації було принциповим для "Самопомочі".

"Наскільки я знаю, вчора фракція прийняла принципове рішення, що голосування стосовно Конституції  - це принципове питання і з принципових питань фракція приймає одностайні рішення. Якщо хтось із членів фракції це рішення порушує, його виключають з фракції. Фракція послідовно поступила", - вважає він.

Садовий також не погоджується із заявами про те, що його партія "скочується до популізму і більшовицького авторитаризму".

"Більш демократичної позиції, яка є у фракції "Самопоміч", ви не знайдете у жодній фракції нашого українського парламенту. Кожне питання максимально дебатується і обговорюється", - заявив він.

"У нас немає практики, яка є у багатьох інших фракціях, коли перед голосуванням людям дають команду голосувати так чи так. По кожному законопроекту працює робоча група, яка вивчає питання, доповідає, голосуванням приймає рішення. І тільки коли більшість голосів "за", формує позицію", - додав політик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...