Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія не обґрунтувала побоювання з приводу ЗВТ України з ЄС - чиновниця

Четвер, 10 вересня 2015, 12:03

Російська Федерація досі не обґрунтувала своїх побоювань і претензій у зв'язку з майбутнім набуттям чинності зоною вільної торгівлі України з Європейським союзом.

Про це заявила заступник міністра економрозвитку й торгівлі - торговельний представник України Наталя Микольська журналістам у Києві в ході семінару з питань імплементації нової угоди з СОТ про спрощення процедур торгівлі.

"Мушу констатувати, на жаль, нерозуміння російськими партнерами нашої позиції, а також той факт, що вони, попри тривалість переговорів, досі ще не змогли обґрунтувати свої претензії й вимоги по всіх блоках", - сказала вона, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Микольська наголосила готовність України розглядати занепокоєння РФ із питань, пов'язаних із імплементацією угоди про ЗСТ із ЄС.

Водночас вона заявила про непрогнозованість РФ у питаннях зовнішньої торгівлі.

"Бізнес нам чітко підтвердив, що він уже не орієнтується в довгострокових відносинах на РФ, для нього значно цікавіше з погляду і маржинальної, і прогностичності інші ринки й ринок ЄС", - сказала Микольська.

За її словами, набуття чинності угодою про ЗСТ із ЄС має також відкрити для України можливість розміщувати на своїй території промислові виробництва, зокрема різних деталей і комплектуючих.

За приклад чиновниця назвала розміщене в Західній Україні виробництво електропроводки для автомобілів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...