Суд переніс засідання щодо "свободівця" Сиротюка

П'ятниця, 11 вересня 2015, 00:19

Печерський районний суд Києва переніс засідання, на якому розглядалося питання обрання запобіжного заходу колишньому народному депутату України, члену ВО "Свобода" Юрію Сиротюку у кримінальному провадженні про заворушення біля Верховної Ради 31 серпня.

Про це повідомила прес-служба ВО "Свобода".

"Розгляд справи перенесено у зв'язку з тим, що сторона обвинувачення не оголосила підозру підсудному, як того вимагає закон. Зрештою, суддя зобов'язав прокурора надати стороні захисту належно оформлене клопотання про обрання запобіжного заходу щодо Ю.Сиротюка", - повідомляє прес служба.

За інформацією ВО "Свобода", під час суду, в ході оголошення підозри копії клопотання підозрюваному не вручили, чого вимагає закон. Відповідно, суд не мав юридичних підстав розглядати справу.

У результаті суддя оголосив перерву в засіданні до тих пір, поки підозрюваному не буде вручено належно оформлене клопотання і не відбудеться ознайомлення з матеріалами справи (не менше 3 годин).

Згодом по телефону Сиротюка викликали на допит 11 вересня на 11:00. Допит відбудеться за адресою: Антоновича, 114.

"Засідання суду продовжиться після 14:00. Точний час буде повідомлено пізніше", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 4 вересня Ігорю Швайці та свободівцю Юрію Сиротюку було оголошено підозру в організації масових безпорядків і нападі на правоохоронців біля будівлі ВР 31 серпня під час голосування за зміни до Конституції в парламенті.

31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Один нацгвардієць помер від поранення уламком у серце, у понеділок, ще двоє померли в лікарні у вівторок.

Арештували 21-річного Ігоря Гуменюка, який, за словами глави МВС, кинув гранату. Він є бійцем добровольчого батальйону спецпризначення "Січ" (складається з членів "ВО "Свобода").

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування