Матіос розповів ООН про страти в "ДНР" і "ЛНР"

П'ятниця, 11 вересня 2015, 06:45

Військовий прокурор Анатолій Матіос обговорив зі спеціальним доповідачем ООН з питань позасудових страт Крістофом Хайнсом питання порушення права на життя, у тому числі вбивства, довільні та позасудові страти на захоплених територіях України.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

У заході також взяли участь керівники структурних підрозділів Генеральної прокуратури України.

"Під час зустрічі обговорювалися питання порушення права на життя, в тому числі вбивства, довільні і позасудові страти на захоплених територіях України (...) спецдоповідача проінформували про поширені випадках жорстоких позасудових страт громадян України представниками терористичних організацій" ДНР "і" ЛНР ", зокрема тих, які мали місце у м Слов'янськ до його звільнення українськими військовими", - повідомляє прес-служба.

Хайнс підтвердив, що отримана інформація дозволить об'єктивно оцінити проблематику дотримання права на життя в Україні з урахуванням складної ситуації, в якій опинилася країна.

Матіос наголосив на тому, що всім заявам про перевищення повноважень військовими чи працівниками правоохоронних органів надається належна правова оцінка з боку прокуратури.

Він також повідомив представнику ООН про готовність Генпрокуратури України до подальшої співпраці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...