Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Радикал" Рибалка каже, що і не повинен був вносити квартиру в декларацію

П'ятниця, 11 вересня 2015, 18:16

Депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка стверджує, що не вніс у декларацію свою французьку компанію Vesta Estate і оформлену на неї квартиру за 1,4 млн євро законно.

Про це йдеться в заяві Рибалки, надісланій до редакції "УП".

За його словами, французька компанія, яку він разом з батьком створив в 2014 році, є неприбутковою і була створила "для вивчення місцевих інвестиційних можливостей". Рибалка додав, що гроші в статутний фонд компанії – 1000 євро – були внесені вже у 2015 році, тому в декларації за 2014 рік її можна було і не вказувати.

При цьому він пообіцяв вказати компанію в декларації за 2015 рік.

Рибалка стверджує, що квартира була куплена на цю компанію в кредит і призначалася для перепродажу після ремонту, "однак поглиблення кризи в Україні порушило ці плани, і компанію довелося продати, щоб погасити той кредит".

За його словами, компанія Vesta Estate була продана за номінальною вартістю в 1000 євро, і вже новий власник буде погашати кредит.

При цьому у своїй заяві Рибалка не пояснив чому новим директором Vesta Estate після продажу двом офшорним компаніям влітку 2015 року стала його рідна тітка Ольга Кривохатько, що може свідчити про те, що нові власники також підконтрольні Рибалкам.

"Він також пояснив, що сама квартира не повинна і не може вносити в декларацію, оскільки сама вона ніколи ні йому, ні його членам сім'ї не належала, а в декларацію повинен вноситися лише факт володіння корпоративними правами", – сказано в повідомленні.

Як відомо, раніше журналісти проекту "Схеми" встановили, що депутат Рибалка і його батько в 2014 році створили у Франції компанію Vesta Estate, на яку купили квартиру за 1,4 млн євро в центрі Парижа. Ні компанія, ні квартира не були зазначені у декларації про доходи Рибалки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...