Чубаров закликав вирішити проблему Криму: Візьміть РФ за одне місце

Субота, 12 вересня 2015, 13:43

Одним з найважливіших факторів, який має допомогти на шлях повернення анексованого Росією Криму до України, має бути посилення світових санкцій щодо РФ.

Про це 12 вересня у ході 12-ї щорічної конференції YES заявив глава Меджлісу Рефат Чубаров.

"Якби ви мене запитали, які є головні фактори, які можуть в короткі терміни повернути Крим до України і звільнити людей, яких там репресують ФСБ і секторальні органи, я б сказав: перше – це посилення санкцій", - зазначив Чубаров.

"Треба обрати ті об'єкти, які будуть найефективнішими. Як на мене, це найближче фінансове оточення Путіна. Візьміть їх за одне місце, щоб вони увірвалися до кабінету Путіна і сказали – так не можна, ми маємо йти з Криму", - заявив Чубаров.

"Друге – це посилення обороноздатності України. Давайте нам зброю, яка дозволить обороняти нашу країну. Третє – наше внутрішнє завдання: реформа, боротьба з корупцією, справедливе правосуддя", - додав він.

Говорячи про повернення Криму до українського суверенітету, Чубаров заявив: "Вірю і переконаний, (що Крим буде українським), і не згоджуюсь з тим, що він повернеться через тривалий термін". Він додав, що Україна має повернути Крим якомога скоріше.

"Бо там заручниками є європейський народ – кримські татари, які відкрито, масово ненасильницько виступили проти окупації і там їм це не пробачають", - додав він.

"Якщо ми (Україна) будемо думати, що повернемося (в Крим) через 10 чи більше років – там просто не залишиться цього народу", - додав Чубаров.

Він додав, що "історія дуже часто карала за те, що виклики не вирішуються своєчасно".

"Це ж виклик не лише перед Україною чи кримськими татарами, а й перед усім людством", - зазначив Чубаров і нагадав, що просто зараз у Криму "по набережній прогулюються два політичних аутсайдери – нерукопожатний Путін і  запрошений ним Берлусконі".

Таку ситуацію Чубаров назвав сюрреалізмом.

"Нас намагаються повернути у сюрреалістичне життя – з того шляху, який Європа відбудовувала тривало, дуже складно після Другої світової війни".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування