Депутат, якого пов’язують із Коломойським, покидає фракцію БПП

Понеділок, 14 вересня 2015, 10:53

Депутат Олександр Шевченко заявив про свій вихід із фракції "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді.

У заяві, розміщеній на сайті політика, він пояснив свій крок відступом БПП від коаліційної угоди і тим, що команда президента не виконує передвиборчих обіцянок.

"Я прийняв рішення про вихід з парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді. Це рішення продиктоване не поточною кон’юнктурою і не намаганням залишити тонучий "Титанік". На його палубі все ще багато можливостей для тих, хто прагне політичної кар’єри та прихильності влади", - пише він. 

"Але є речі принципові, вищі за політичні маневри та кар’єрні пріоритети. Є речі фундаментальні, якими поступатись не можна за жодних обставин", - додає Шевченко.

Він заявляє, що увійшов до фракції БПП, бо його політичні пріоритети співпадали з "головними положеннями Коаліційної угоди та програмою, з якою БПП йшов на вибори рік тому". Шевченко порівняв це з присягою перед українським народом, якій фракція БПП, за його словами, зраджує "під зовнішнім тиском".

"Для лідерів цієї команди обіцянки виявилися лише передвиборчим піаром", - вважає він і наголошує, що має принципові розходження не з усіма членами фракції, а з "тими, хто визначає курс".

"Курс взято на "згортання" Революції Гідності і проведення псевдореформ без кардинальних змін. Є намагання залишити все по-старому, змінивши лише списки "недоторканних" родин і кланів", - заявляє Шевченко.

"Розходження в мене також з тими, хто почав арешти активістів Майдану при цьому заморозивши розслідування злочинів під час розстрілу Небесної Сотні, злочинів, пов’язаних із пограбуванням держави в часи Януковича, злочинів недолугого керівництва військовими формуваннями на Сході, що привели до величезних жертв", - додає він.

Шевченко наголошує, що не голосував за "нав’язані Верховній Раді зміни до Конституції", які, на його переконання, призведуть до "консервації" ситуації в зоні АТО та "легалізують владу терористів на окупованих територіях".

"Вважаю такі дії зрадою тисяч загиблих героїв", - заявляє депутат.

"Нам не по дорозі з тими, хто під виглядом децентралізації насправді робить кроки з тим, щоб надати центральній владі ще більших повноважень з метою тотального контролю над місцевими владами та громадами", - заявляє він.

Шевченко додає, що ніколи не підтримає "тих політичних авантюристів, які готові кинути людей і країну в хаос громадянського протистояння".

"Україна потребує переформатування влади. Вірю, що узурпація не пройде! Ми переконливо продемонстрували це під час Революції Гідності", - заявляє депутат.

Зазначимо, що Шевченка вважають людиною олігарха Ігоря Коломойського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування