У Маріуполі скандал в БПП: місто можуть "продати" другу Ахметова – ЗМІ

Понеділок, 14 вересня 2015, 10:52

У Маріуполі розгорівся скандал в керівництві місцевого осередку "Блоку Петра Порошенка", колишній керівник запевняє, що на виборах місто "продадуть" партнеру Ахметова.

Про це пише "Четверта влада".

Вже колишній лідер міської організації БПП Сергій Нестеров заявив, що керівництво партії продало посаду мера Маріуполя давньому партнеру Ріната Ахметова Юрію Тернавському, який був зятем покійного власника ММК ім. Ілліча Володимира Бойка.

За "покупку" міста Тернавський, нібито, готовий викласти 5 мільйонів доларів.

Нестеров запевняє, що партнера Ахметова на місце мера Маріуполя "погодив в АП" депутат БПП Артур Герасимов, який керує виборчим штабом партії в Донецькій області.

Нестеров заявив, що помічник Герасимова - Євген Татарчук – пояснив йому, що він має залишити керівництво партійною організацією в Маріуполі і передати її людям Тернавського.

Нестеров навіть виклав аудіозапис цієї розмови, де нібито Татарчук заявляє, що у нього немає рейтингу, а люди Тернавського зможуть "підтягнути" адмінресурс і підвищити рейтинг БПП у місті.

"Прийнято рішення Артуром (Герасимовим – ред.), відповідати бабками за всіх буде Тернавський. Хоче - він їх обілечує (бере у них гроші - ред.), хоче - нехай сам за них платить... Наше завдання, щоб він підтягнув людей, які підтягнуть рейтинг партії. У тебе шансів пройти взагалі немає. Хто за тебе проголосує?", - заявив нібито Татарчук.

Як відомо, кар'єра Нестерова в БПП почалася у 2014 році, коли він намагався організувати вибори президента в рідній Макіївці, але бойовики розігнали ОВК, а самого Нестерова обстріляли з травматів.

Татарчук також дав зрозуміти, що губернатор Павло Жебрівський буде допомагати Тернавському виграти вибори з допомогою адмінресурсу.

Ця розмова відбулася нібито 26 липня, а вже наступного дня Нестеров дав скандальний брифінг, де заявив, що Тернавський ніякого стосунку до БПП не має.

Після цього брифінгу до нього в офіс приїхав Татарчук зі ще одним помічником Герасимова – Павлом Смоликом. Татарчук вкрай грубо ображав Нестерова і погрожував йому. Нестеров нібито записав і цю "розмову".

"Ти знайдеш гроші хоч одного провести, хоч самого себе? Що ти твориш, бл..дь! Сьогодні я буду дзвонити Луценку. Я буду ліквідувати тут партійний осередок... Людину затверджує Ковальчук! (заступник глави Адміністрації Президента –ред.) А ти пи...дишь, що він ніякого відношення не має!", - кричав нібито Тататрчук.

Смолик же не просто лаявся, а почав Несторова бити. Після цього Нестеров написав на Смолика заяву в міліцію за побої.

Після цього в Маріуполі зібрали партійну конференцію БПП і зняли Нестерова. Показово, що з'їзд проходив на молокозаводі Тернавського.

Нестеров запевняє, що БПП змінив стратегію і тепер просто висуне проти Тернавського технічного кандидата, але буде приховано надавати партнеру Ахметова адмінресурс.

У свою чергу Герасимов заявив, що зміна керівника маріупольської організації була законною, а Нестеров - пройдисвіт.

"Що стосується Тернавського, то БПП не буде висувати його кандидатуру на виборах. Від нашої партії в мери Маріуполя піде Олександр Романюк", - повідомив депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News