Льовочкіна не ходить на допити в ГПУ у справі про коханку Януковича

Вівторок, 15 вересня 2015, 11:09

Депутат Юлія Льовочкіна та колишній голова ДУС Андрій Кравець не з'являються на допити Генпрокуратури у справі про незаконне працевлаштування коханки Януковича Любові Полєжай та її сестри.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на депутатський запит Сергія Лещенка про стан досудового розслідування кримінального провадження.

Згідно з документом, прокуратурою Києва проводиться розслідування за фактами "безпідставного нарахування та виплати з Держбюджету зарплати Полєжай та Марінцевій, що перебували на посадах помічників-консультантів народних депутатів за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого КК".

 

"У ході розслідування з метою допитів як свідків неодноразово викликались народний депутат Юлія Льовочкіна та колишні депутати Андрій Кравець та Юлія Ковалевська, які на допит не з'явились, не повідомивши про причини неявки. З метою їх допиту вживаються заходи, передбачені чинним законодавством", - повідомили у ГПУ.

Як відомо, у квітні Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо дій депутата "Опозиційного блоку" Юлії Льовочкіної, а також колишніх депутатів-регіоналів Андрія Кравця та Юлії Ковалевської.

Як стверджує Лещенко, Полєжай – колишня офіціантка Кабінету міністрів, яка обслуговувала Януковича за часів його роботи прем'єром, яка звільнилася з Кабміну, приблизно тоді ж і він сам втратив посаду.

"Але, бути просто безробітною вона не могла, тому коханку Януковича оформили помічницею народного депутата від Партії регіонів Юлії Льовочкіної – в штат Верховної Ради", - повідомляв він.

"Полєжай увійшла в найближче оточення Януковича не сама – в неї ще була рідна сестра Надія Марінцева, яка була головним кухарем Януковича. Але, щоб мати привілейоване становище, пільги державної служби та солідну пенсію, Марінцеву також влаштували у штат Верховної Ради на ту ж посаду помічника народного депутата. Спочатку вона "допомагала" близькому до Льовочкіна нардепу Андрію Кравцю (майбутньому керівнику Державного управління справами президента Януковича), а потім – депутату від ПР Юлії Ковалевській", - повідомив Лещенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування