Адвокати українців Карпюка та Клиха просять про суд присяжних

Вівторок, 15 вересня 2015, 23:41

Адвокати громадян України Миколи Карпюка і Станіслава Клиха на суді в Росії подали клопотання про розгляд справи судом присяжних.

Про це в ефірі Громадському ТБ повідомив адвокат Миколи Карпюка Докка Іцлаєв.

"Ми сьогодні попросили суд присяжних. Ми вирішили, що все-таки довіримо долю наших підзахисних простим громадянам, які проживають на території Чеченської республіки, тобто присяжним засідателям. Ми вважаємо, що під час вирішення питання про винуватість або невинуватість наших підзахисних присяжні будуть більш об'єктивні, і не будуть перебувати під тим тиском, під який може потрапити суддя", - зазначив Іцлаєв.

Також адвокат Станіслава Клиха Маріна Дубровіна розповіла, що Карпюк та Клих перебувають в СІЗО №1 міста Грозного.

"Карпюк взагалі піднявся духом, бо думав, що його захищати взагалі ніхто не буде, а тут він побачив справжнього адвоката", - розповіла вона.

На суді у вівторок Клих та Карпюк вперше побачили один одного і змогли потиснути руки.

"Їх утримують в різних камерах, але не в одиночних. Кажуть, що у них всього вистачає, просять лише сигарет", - додала Дубровіна.

Адвокат іншого затриманого в РФ українця Сергія Литвинова Віктор Паршуткін розповів, що єдине, чого бояться російські правоохоронні органи, російський суд та Слідчій комітет - це суд присяжних.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування