На посади довічних суддів в Україні претендують бойовики і судді з Криму

Четвер, 17 вересня 2015, 15:25

На призначення довічними суддями в Україні претендують низка одіозних осіб, зокрема – підозрювані в участі в бойових діях на боці терористів, а також кримчани, які розглядаються на посади суддів у Росії.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

"В запропонованому списку є не лише такі одіозні персонажі як сумновідомий суддя Кицюк, а й деякі судді з окупованого Криму, які розглядаються на відповідні посади в Росії, серед списку навіть вдалося виявити осіб, які підозрюються в участі у бойових діях на Сході на боці підтримуваних Росією бойовиків", – повідомив він.

За словами спікера, ця інформація буде передана депутатам для прийняття рішення перед голосуванням щодо призначення кожного судді.

"Особисто я обіцяю зробити все від мене залежне, щоб і близько не підпустити людей із заплямованою репутацією до українських судів", – додав він.

Друзі, я хочу подякувати всім, хто відгукнувся на мою пропозицію і надіслав та продовжує надсилати інформацію про суддів...

Posted by Volodymyr Groysman on Thursday, September 17, 2015

Як відомо, раніше Гройсман звернувся до людей з проханням допомогти проаналізувати списки з 500 кандидатів на призначення суддями і написати у разі виявлення одіозних осіб в комітет з правової політики за адресою k_prav_pol@rada.gov.ua.

Списки кандидатів можна прочитати тут і тут.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування