Мосійчука підозрюють за п'ятьма статтями. Перший суд - у п'ятницю

Четвер, 17 вересня 2015, 20:59

Депутата Радикальної партії Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Згідно з інформацією, Мосійчука підозрюють у хабарництві; хуліганстві; погрозах або насильстві щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок; втручанні в діяльність судових органів; погрозі або насильстві щодо судді.

Депутат, якого затримали у будівлі Верховної Ради, вже прокоментував слідчі дії щодо себе.

"Зараз мені будуть пред'являти підозру у справі начебто отриманні мною неправомірної вигоди. Але це лише одна стаття, по якій мене звинувачують. Інші шість статей за якими мені пред'являють звинувачення - це справи по протидії ментам і судам у справі визволення мною політв'язнів", - написав він на Facebook. 

"Звинувачення в отриманні неправомірної вигоди було сфабриковано для прикриття дійсних мотивів політичної розправи наді мною. Більше того - це рішення було прийнято Верховною Радою з порушенням регламенту і порядку. Це звичайне облудне судилище", - вважає Мосійчук.

"Прямо зараз виламують двері в моїй квартирі у Василькові. Репресія проти мене буйно розквітає", - пізніше повідомив він.

У розпорядженні "Української правди" є текст подання на Мосійчука. Публікуємо його нижче:

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що має намір оскаржити у Вищому адміністративному суді схвалення парламентом арешту Мосійчука.

"Янукович не зважувався заарештовувати депутатів у залі парламенту, а Порошенко це зробив. Ми завтра звертаємося в суд. Вищий адміністративний суд, для того щоб оскаржити рішення Верховної Ради про арешт Мосійчука", - заявив він, пишуть "Українські новини".

Станом на 22:30 стало відомо, що міру запобіжного заходу Мосійчукові обиратиме Печерський райсуд у п'ятницю, 18 вересня, о 9:00.

РЕПОСТ!Завтра о 09:00 в Печерському районному суді, вул. Гайцена, 4, відбудеться суд по обранню мені міри запобіжного ...

Posted by Ігор Мосійчук on 17 вересня 2015 р.

Як відомо, у четвер Рада зняла недоторканність з депутата Радикальної партії Ігоря Мосійчука і дала дозвіл на його арешт. Перед цим Шокін показав у залі відео, на якому Мосійчук отримує хабар.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування