ТСК вважає, що конфлікт у Мукачевому спровокували правоохоронці

П'ятниця, 18 вересня 2015, 16:09

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування перестрілки 11 липня в Мукачевому Закарпатської області вважає, що конфлікт спровокований місцевим керівництвом Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки.

Про це на засіданні ВР у п'ятницю сказав голова ТСК, депутат Микола Паламарчук, представляючи проміжний звіт комісії, передають "Українські новини".

"Є підстави вважати, що збройний конфлікт 11 липня 2015 року в Мукачевому значною мірою спровокований діями керівництва УМВС і СБУ в Закарпатській області", - сказано у звіті.

Комісія зазначає, що більшість керівників місцевих правоохоронних органів, причетних до конфлікту, продовжують працювати й не притягнуті до відповідальності.

Комісія називає причиною перестрілки конфлікт між бізнес-групами Закарпаття.

"Основною причиною конфлікту... стало з'ясування стосунків між представниками основних політико-бізнесових груп Закарпатської області стосовно контролю за контрабандними потоками", - зазначив Паламарчук.

ТСК просить слідство встановити роль у цьому конфлікті депутатів Віктора Балоги, Михайла Ланьо й Дмитра Яроша.

Особливо голова комісії підкреслив, що депутат Балога відмовився співпрацювати із ТСК.

Щодо членів "Правого сектору", які брали участь у перестрілці, комісія встановила, що вони діяли як організоване бандитське угруповання й чинили тиск на прокуратуру.

ТСК підкреслює, що наразі не зафіксовано тиск політиків на правоохоронців у процесі розслідування цього кримінального провадження, але припускає тиск на суд надалі.

Як відомо, 11 липня 2 бійці "Правого сектора" загинули й 4 було поранено під час перестрілки в Мукачевому.

Частина бійців "Правого сектора", які брали участь у перестрілці, втекла від правоохоронців у ліси Закарпаття.

15 вересня стало відомо, у Дніпропетровській області в аварії загинули двоє представників "Правого сектора", які брали участь у скандальних подіях 11 липня на Закарпатті.

Рада створила ТСК для розслідування обставин цього інциденту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News