СБУ перевіряє чи є екс-голова Апеляційного суду агентом ФСБ

П'ятниця, 18 вересня 2015, 21:59

СБУ перевіряє достовірність інформації про те, чи є колишній голова Апеляційного суду міста Києва Антон Чернушенко співробітником Федеральної служби безпеки Росії.

Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі "Громадського телебачення", повідомляє прес-служба відомства.

Він продемонстрував папку з документами – справу офіцера Комітету державної безпеки СРСР Антона Чернушенка, яку, за словами Тандіта, українській спецслужбі передали чесні офіцери ФСБ.

"Ця людина, за попередньою інформацією, яку ми будемо перевіряти, офіцер ФСБ РФ", – наголосив Тандіт.

Він припустив, що, перебуваючи зараз на території РФ, Чернушенко буде використаний в інформаційних спецопераціях проти України.

Як відомо,  Генпрокуратура повідомила про підозру голові Апеляційного суду Києва Антону Чернушенку у скоєнні тяжких кримінальних злочинів. 

Чернушенка підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) та ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних судових рішень) КК України.

Було оприлюднено тексти смс-повідомлень, які отримував голова Київського апеляційного суду Антон Чернушенко із вказівками про необхідний результаті тієї чи іншої справи

Пізніше парламент дав дозвіл на затримання судді. З того моменту місце перебування судді було невідоме.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування