Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Антикорупційне бюро має запрацювати до кінця листопада

Субота, 19 вересня 2015, 22:21

Робота Антикорупційного бюро має розпочатися до кінця листопада.

Про це під час засідання Нацради реформ, присвяченого антикорупційній реформі, заявив президент Петро Порошенко, повідомляє прес-служба  глави держави. 

Порошенко наголосив на позитивних інституційних кроках, які вже зроблено: "Серед них створення Національного антикорупційного бюро, приведення до присяги перших детективів, затвердження складу конкурсної комісії з відбору членів Нацагенції з питань запобігання корупції тощо".

Реклама:

Також Порошенко констатував, що наразі відчутних перемог у війні з корупцією ми не досягли.

Як зазначила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, антикорупційне бюро не може почати свою роботу без створення антикорупційної прокуратури та початку розслідувань перших справ.

"Потрібно не лише обрати антикорупційного прокурора, але й сформувати штат. У цьому і полягає основна затримка. Президент визначив час до кінця листопада на завершення кадрової роботи та початку роботи органу", – повідомила вона.

ВІДЕО ДНЯ

У свою чергу заступник глави АП, секретар Нацради реформ Дмитро Шимків  заявив: "Ми маємо гальмування процесів з реформ державного управління, охорони здоров’я та децентралізації".

"Не затверджено Стратегію реформування управління, відсутній консенсус між урядом і парламентом щодо законопроекту про автономізацію лікарень, не затверджено єдині стандарти надання соцпослуг у сферах охорони здоров’я і освіти", – додав він.

За його словами, з цих питань Нацрада ухвалила пропозиції і терміни до впровадження.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування