Джемілєв: Акції проти блокади в Криму координувала російська поліція

Понеділок, 21 вересня 2015, 03:13

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що дії протестуючих проти блокади в Криму координувала російська поліція.

Про це він повідомив журналістам на пропускному пункті Чонгар, повідомляє прес-служба БПП "Солідарність".

"Як мені повідомили, там зібралося десь 25-30 осіб, серед них десь 5-6 кримських татар. Деякі повністю залежні від влади або там від якихось корупційних структур. Ну, кидали там якісь камені. Направляла їх поліція, але, коли в селищі почали збиратися кримські татари біля будинків, вони розбіглися", – заявив Джемілєв.

У той же час народний депутат заявив: "Громадянська блокада буде кроком, спрямованим на те, щоб державні люди задумалися над цим, швидше розробили закони про скасування т.зв. "Вільної економічної зони" в Криму і створенні ВЕЗ на вільній території в Херсонській області".

Як повідомлялося кримські татари висунули ряд вимог до Росії: припинити переслідування кримських татар та інших громадян України в анексованому Криму, звільнити українських політв'язнів, усунути перешкоди для роботи кримськотатарських та українських ЗМІ в Криму, зняти заборону на в'їзд до Криму лідерам кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву та Рефату Чубарову.

У день початку акції, на Херсонщині станом  на 18:00 у чергах на в'їзд до Криму біля українських контрольних пунктів в'їзду-виїзду залишались загалом 240 вантажних автомобілів, які прибули до початку блокади (12:00 20 вересня), мирна блокада Криму триває.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...