Аваков звинувачує "Свободу" в роботі на Кремль

Понеділок, 21 вересня 2015, 12:38

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинувачує партію "Свобода" у роботі на російське керівництво.

Про це він заявив на брифінгу для черкаських журналістів після того, як там стартував набір до поліції, повідомляє УНІАН.

"Партія "Свобода" відверто працює на Кремль. Той, хто приходить на мітинг з гранатою, теж працює на Кремль. Той, хто на мітинг приходить з гранатою за тисячі кілометрів від зони АТО і кидає її – теж працює на Кремль", - заявив голова МВС.

У понеділок, 21 вересня, Аваков дав старт набору майбутніх співробітників поліції в Черкасах.

Під час його виступу близько 20 людей стояли з плакатами і вигукували у мегафон гасла, спрямовані проти міністра, зокрема, "Де вбивці Небесної сотні?", "Авакова у відставку!", "Свободу політв'язням" та "Ганьба!".

31 серпня під Верховною Радою після ухвалення в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації почалися сутички між мітингувальниками і співробітниками правоохоронних органів.

Агресивно налаштовані учасники мітингу почали штурмувати будівлю парламенту, кидати бруківку, димові шашки. Також у силовиків полетіла бойова граната. Загинули троє бійців Нацгвардії. Ще близько 150 осіб постраждали.

Того ж дня було затримано екс-бійця спецбатальйону МВС "Січ" Ігоря Гуменюка за підозрою в тому, що він кинув бойову гранату у правоохоронців.

2 вересня Печерський райсуд Києва обрав Гуменюку запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці. Також за участь у заворушеннях було затримано ще 17 осіб.

За даними правоохоронців, мітинг під Верховною Радою 31 серпня організували партія "Свобода", Радикальна партія Олега Ляшка, інші організації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування