Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мінську знову поговорять про відведення зброї та вибори на Донбасі

Вівторок, 22 вересня 2015, 08:31

Контактна група щодо вирішення конфлікту на сході України зустрінеться в Мінську у вівторок, 22 вересня.

Це засідання стане останнім перед запланованим на 2 жовтня в Парижі самітом "нормандської четвірки" з питань конфлікту на Донбасі, пише ТАСС.

Від зустрічі в Мінську очікують подолання розбіжностей щодо головних питань урегулювання й досягнення домовленостей, на які не вдавалося вийти впродовж декількох місяців.

На результатах цих переговорів, імовірно, багато в чому будуть базуватися рішення лідерів Німеччини, Росії, України й Франції 2 жовтня.

У підгрупі з безпеки має продовжитися підготовка угоди про відведення озброєнь калібром менше 100 мм від лінії зіткнення. Робота над документом триває вже чотири місяці.

Уповноважена президента України з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, депутат Ірина Геращенко повідомила, що у Мінську представники України будуть наполягати на неприпустимості "фейкових виборів на окупованих територіях" і вимагати їх скасувати.

"Такі жорсткі директиви отримано і від президента. Вибори на Донбасі можуть проходити тільки за українським законодавством (всі інші плани і пропозиції – то виключно особиста думка їхніх авторів, а закони України пишуть ті, хто має на це право законодавчої ініціативи і приймає виключно ВР, а не будь-яка робоча група ), згідно стандартам ОБСЄ, з допуском і повноцінною роботою українських медіа", - повідомила вона.

"Ми будемо вимагати скасування "указів" маріонеток Кремля про проведення виборів, бо призначати їх може виключно ВР, а не самопризначенці", - заявила Геращенко.

Вона також процитувала звернення Верховної Ради до держав-партнерів і міжнародних організацій щодо намірів проросійських бойовиків провести незаконні вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей, які Київ не контролює.

Сьогодні чергове засідання чотирьох робочих груп в Мінську ( гуманітарної, економічної, безпекової, політичної) і потім-...

Posted by Iryna Gerashchenko on Monday, September 21, 2015

Як заявляв представник так званої "ЛНР" Владислав Дейнего, сторони розходяться, зокрема, у погляді на відведення озброєнь із "проблемних точок, у числі яких райони Попасної, Бахмутки, Щастя".

На останньому засіданні підгрупи з безпеки 15 вересня згоди в черговий раз досягнути не вдалося. "З'явилося ще кілька точок зору на цей документ – кілька варіантів", - повідомляв Дейнего.

Домовленості від 26 серпня припинити вогонь на лінії зіткнення до 1 вересня більш-менш дотримуються.

А ось питання місцевих виборів не знаходить консенсусу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування