Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк обурений, що агресія Росії сходить їй з рук

Вівторок, 22 вересня 2015, 11:58

Протягом останніх 20 років Росія вклала десятки мільярдів доларів у модернізацію своєї армії, яка потім захопила Крим і прийшла на Донбас.

Про це під час засідання РНБО за участю генерального секретаря НАТО у Києві заявив прем’єр України Арсеній Яценюк.

"10 років тому Україна зазначала, що ми дуже стурбовані розширенням ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку)", - сказав прем’єр.

Він нагадав, що Росія у 2008 році захопила частину території Грузії.

"Постійні порушення Росією норм міжнародного права сходять їй з рук. Тому наша спільна позиція із партнерами по Альянсу є запорукою того, щоб відновити територіальну цілісність України і не допустити подальшої втрати незалежними державами своїх територій через російську агресію", - заявив прем’р-міністр.

За його словами, питання членства в НАТО стоїть на порядку денному в українського народу, але воно потребує часу. Щоб прискорити цей час Києву, як зазначив Яценюк, потрібно посилити співпрацю з НАТО і провести українські Збройні Сили у повну відповідність до критеріїв Альянсу.

"Ми ніколи не просили наступальної зброї. Але нам треба обороняти нашу державу. Нам треба обороняти мир, спокій і стабільність, у тому числі в Європі. Нам необхідні оборонні можливості проти ядерної держави, яка витратила десятки мільярдів доларів на те, щоб залякувати сьогодні весь цивілізований світ", - зазначив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування