Обама нагадав Путіну, що у нього лише 2 місяці на виконання Мінських угод

Вівторок, 29 вересня 2015, 07:37

На першій за два роки двосторонній зустрічі Обама в черговий раз нагадав Москві що мінські угоди необхідно виконувати, інакше продовження та посилення санкцій не уникнути.

Про це пише liga.net.

Передбачалося, що сторони будуть спілкуватися близько 55 хвилин. Однак у підсумку зустріч тривала на 30 хвилин довше. За запевненням глави Кремля, сторони обговорювали Сирію. За запевненням Білого дому, сторони обговорювали більшою мірою Україну.

Сторони не намагалися набирати бали в суперечках, а спробували провести предметну розмову. У Білому домі констатували, що хоч ніякого прогресу ні по Україні, ні щодо Сирії не послідувало, певний сенс у цій зустрічі був.

Вашингтон в черговий раз нагадав Москві що мінські угоди необхідно виконувати. Однак, якщо Кремль проведе вибори в окупованих районах Донбасу без узгодження з офіційною владою України, будь-які розмови про пом'якшення санкцій і відновлення діалогу з РФ втратять сенс.

Більш того, якщо РФ продовжить рухатися шляхом зриву угод, санкції неминуче будуть продовжені і посилені.

Крім того, як повідомлялося раніше, на цій зустрічі говорили про те, що маріонетки Москви повинні відкрити повний доступ для представників ОБСЄ до всіх пунктів пропуску, а також почати, нарешті, виведення всіх російських солдатів з окупованих територій, закрити і повернути кордон під контроль України .

У цьому ключі Обама нагадав Путіну, що до кінця року ще два місяці - цілком достатньо, щоб реалізувати мінські угоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування