Яценюк: РФ зробила ще один крок до дестабілізації і продовження конфліктів

Середа, 30 вересня 2015, 13:46

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що Росія зробила ще один крок до знищення глобальної системи безпеки і продовження військових конфліктів

Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів України, коментуючи рішення Ради Федерації РФ про дозвіл Володимиру Путіну направляти російські війська в інші держави.

"Він направив свої війська в Україну без відповідного рішення, вони вже давно знаходяться як в Криму, так і в Донецьку і Луганську", - сказав Яценюк.

"Але вважаю, що після Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй, після 70-ї сесії, прийняття такого рішення Російською Федерацією – ще один крок до дестабілізації глобальної ситуації, до напруження у світі, до продовження військових конфліктів. І Росія за це несе персональну відповідальність", - заявив він

"Рішення щодо направляння військ, надання дозволу російському президенту направляти війська в будь-які країни світу – це крок до знищення глобальної світової системи безпеки. Воно неприйнятне, і реакція міжнародного світового співтовариства повинна бути невідкладною з цього питання", - наголосив прем’єр.

За словами голови Адміністрації президента РФ Сергія Іванова, нинішнє рішення Ради Федерації стосується використання російських військових у Сирії. Однак у рішенні йдеться про використання збройних сил "за кордоном" – і Кремль у повідомленні не вказує, де саме.

Як відомо, 1 березня 2014 року, після втечі екс-президента України Віктора Януковича до Росії, Рада Федерації РФ за зверненням Путіна дала згоду на введення російських Збройних Сил на територію українського Криму.

У червні 2014 року, після анексії Криму, псевдореферендумів у так званих "ДНР" і "ЛНР" та початку військової агресії Росії на сході України, Рада Федерації РФ забрала у Путіна дозвіл воювати на чужій території, але могла дати його знову.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування