У "ДНР" вважають, що відведення озброєння означає припинення війни

Середа, 30 вересня 2015, 20:18

Представник "ДНР" на переговорах у Мінську Денис Пушилін вважає, що підписання угоди про відведення техніки на Донбасі калібром менше 100 мм означає припинення війни.

Про це він заявив на прес-конференції в середу.

"Відбулося засідання контактної групи і двох підгруп. Підгрупа з безпеки отримала вимучений документ", - сказав Пушилін.

"Вчора він був підписаний представниками Росії, ОБСЄ, України. Півгодини тому підписав (глава "ДНР") Олександр Захарченко. Після цього документ набуває чинності, і це може, на мою думку, свідчити про закінчення війни", - заявив він.

Пушилін висловив сподівання, що "всі локальні зіткнення зі стрілецькою зброєю будуть швидко локалізовані та припинені".

Як відомо, 29 вересня ввечері тристороння контактна група (Україна - ОБСЄ - Росія) щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про відвід озброєння калібром менше 100 мм в 2 етапи. Спочатку передбачається відведення танків, потім артилерії і далі мінометів.

У штабі АТО відзначали, що перший етап відводу озброєння калібру менше 100 міліметрів в зоні конфлікту на Донбасі повинен початися з Луганської області.

Міністр оборони Степан Полторак пояснив, що домовленості про відвід озброєння набудуть чинності після двох діб дотримання тиші.

РИА Новости 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...