Захист Савченко: Вирок уже написано

Неділя, 6 вересня 2015, 22:29

Вирок у судовій справі, яку Росія порушила проти незаконно затриманої та вивезеної до РФ української льотчиці, нардепа Надії Савченко, вже написаний.

Про це в інтерв'ю Hromadske TV заявив адвокат Савченко Ілля Новіков.

На питання щодо прогнозів про результат судового процесу над українкою адвокат зазначив: "Результат буде дуже простий - дипломатичний тиск, він буде наростати, і через такий тиск її рано чи пізно звільнять".

"З вироком це ніяк не пов’язано. Вирок уже написаний. Тут не треба плекати ілюзій… Людям, які вважають, що в російському суді чисто процесуальна діяльність може до чогось призвести, нехай подивляться справу Сенцова – якщо ще є питання, його вирок на них відповідає повністю. Вирок Савченко буде такий саме", - зазначив Новіков.

Разом з тим він додав: "У нас на першій зустрічі з Надією склалась якась інтуїтивна довіра - вона повірила, що ми зможемо її витягти. І поки в нас не зневірилася. Ми дійсно думаємо, що ми зможемо це зробити". 

"У нас - чітка позиція, у неї імуннітет (нардепа), є доказ її непричетності,  докази, що вся історія з обстрілом журналістів була висмоктана з пальця. Судячи з того, що ми знаємо з цієї історії, там просто снаряд прилетів до групи бойовиків. Цих бойовиків російське слідство вивело за дужки", - зазначив адвокат Савченко.

Також Новіков додав, що захист Савченко активно співпрацює з українською стороною – СБУ, ГПУ, дипломатами.

"Місяць тому було порушено кримінальну справу щодо російських суддів, які виносили постанову про продовження терміну арешту Савченко. Мені повідомили, що зараз розглядається питання про те, що ще троє-четверо суддів потраплять в цей список через ту ж причину - вони виносили незаконні рішення", - зазначив Новіков.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування