Суд зажадав від адвокатів Савченко не писати в соцмережах

Четвер, 1 жовтня 2015, 11:44

Суд застеріг адвокатів Савченко від коментарів у соцмережах під час процесу.

Суддя назвав зайвим коментарі адвокатів про хід процесу в мережах.

"Вважаю за необхідне попередити адвокатів, що вважаю небажаним коментарі про хід процесу в соціальних мережах", - сказав суддя.

Адвокат Полозов заперечив, що це жодним чином не заважає ні роботі суду, ні захисту підсудної. Тим не менш, суддя знову заявив про небажаність публікацій із залу суду в інтернеті.

У четвер суд відновив роботу, продовживши допит потерпілого громадянина України, який зараз живе Санкт-Петербурзі, Геннадія Таллаєва.

Як і інші троє опитаних жителів селища Металіст Луганської області, які групою покинули обстрілювали артилерією селище, він заявив, що бачив в лісопосадці неподалік від обстрілюваного блокпоста російського журналіста з відеокамерою.

Крім того, адвокат Новіков попросив його уточнити свідчення про "ополченців" на блок-посту, про яких той заявив у середу, сказавши, що їх було 20-25 осіб.

Свідок підтверджує, що їх було там справді чимало. Нагадаємо, згідно з обвинувальним висновком, Савченко нібито наводила вогонь на "цивільних осіб, які не мали ознак учасників збройного протистояння".

Відповідаючи на запитання Новікова про те, чи приносив слідчий до потерпілого додому принтер, Талалаєв відповіі - ні. Каже, що слідчі приходили до нього два рази. При цьому протокол з його показаннями роздрукований і на ньому стоїть підпис Таллаєва. Яким чином слідчий роздруковував цей перший протокол, пояснити він не може.

Суд у четвер опитає дружину і доньку Талалаєва.

Напередодні захисник Савенко Марк Фейгін покинув зал суду, відправившись до Москви у службових справах. Адвокат Микола Полозов також просив суд закінчити сьогоднішні слухання до 17:00 мск з тих же причин.

 Интерфакс-ЮгМедиазона

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування