У заступника голови "Свободи" під час обшуку вилучили подарунок Авакова

Понеділок, 12 жовтня 2015, 13:06

Обшук у помешканні заступника голови ВО "Свобода" Олександра Сича за справою про розстріли на Майдані завершився вилученням комп'ютерної "флешки" та нагородного пістолета.

Про це повідомляє 12 жовтня прес-служба ВО "Свобода".

"Як зазначили самі правоохоронці, пістолет у відповідній базі не значиться, хоча посвідчення і вся документація на нього в Олександра Сича присутня. Попри формальність підстав обшуку, Авакову, схоже, тепер самому доведеться давати пояснення слідчим органам", - зазначають у "Свободі".

Сам обшук, який розпочався близько сьомої ранку, тривав майже три години.

Відповідно до рішення славнозвісного Печерського районного суду Києва, його проводив столичний слідчий прокуратури разом із місцевими працівниками СБУ. Спільно з працівниками СБУ прибули поняті та силовики.

В партії розцінюють такі дії правоохоронців як "морально-психологічний тиск на "свободівців".

"З однієї сторони, я радий, що справи проти вбивць Героїв Небесної сотні тривають, але форма і ледь не намагання зробити із мене підозрюваного - вельми схоже на очевидне політичне замовлення", - зазначив сам Сич.

"Я готовий зробити все від мене залежне, щоби справа про розстріли на Майдані рухалася вперед і всіх винних було притягнуто до відповідальності. Втім, мені дивно, чому це робиться аж два роки по тому - напередодні виборів до місцевих рад", - прокоментував він.

Як зазначив присутній на місці обшуку адвокат Петро Кучкуда, у слідчих були всі необхідні документи, однак не було зрозуміло, що саме вони прагнули знайти - згідно з документами, вилучити можна було все, що заманеться.

16 жовтня Сича викликають на допит в Головне слідче управління Генеральної прокуратури України Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування