КВУ: Ківалов залишиться кандидатом у мери, незважаючи на заяву

Понеділок, 12 жовтня 2015, 19:38

Заява Сергія Ківалова про відмову балотуватися на посаду мера Одеси не може мати юридичних наслідків.

Про це йдеться в коментарі Комітету виборців України, який цитує "Думская".

За даними організації, Ківалов буде присутній у виборчому бюлетені і юридично продовжить залишатися кандидатом на посаду мера Одеси.

"Сергій Ківалов зробив свою заяву 10 жовтня, тобто вже після закінчення термінів, наданих законодавцем для відкликання кандидатами своїх кандидатур за своєю ініціативою", - пояснили в КВУ.

"Таким чином, на підставі заяви кандидата або партії виборча комісія вже не може скасувати реєстрацію кандидата, бо минув встановлений для цього законом термін", - наголошується в повідомленні.

"Також в цій ситуації не може бути застосований і штамп "вибув". Штамп "вибув" може з'явитися у вже надрукованому бюлетені лише на підставі прийняття рішення про скасування реєстрації цього кандидата територіальною виборчою комісією (у вказаному випадку Одеською міською), яка його зареєструвала" , - додали в КВУ.

Однак, як зазначає організація, підстав, прописаних у законі "Про місцеві вибори", у виборчкому для ухвалення такого рішення немає.

Як повідомлялося, нардеп Сергій Ківалов заявив, що знімає свою кандидатуру з виборів на посаду мера Одеси на місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня.

Пізніше глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі зазначив, що "Ківалов зняв кандидатуру не з доброї волі (...), а через реальні кримінальні справи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування