Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Криму хочуть відбирати майно в орендарів без російської реєстрації

Вівторок, 13 жовтня 2015, 13:18

Окупаційна влада Криму готує законопроект, який дозволяє в односторонньому порядку позбавляти власності тих орендарів, що не пройшли перереєстрацію за російським законодавством.

Про це сказано у повідомленні прес-служби окупаційного парламену Криму, передають Крим. Реалії.

Якщо закон приймуть, то він дозволить розривати договори оренди об'єктів нерухомості з українськими власниками, а також з тими орендарями, які не пройшли перереєстрацію за російським законодавством.

"Пропоновані зміни торкнуться можливості в односторонньому порядку розривати договори оренди об'єктів нерухомості з українськими власниками, а також з тими орендарями, які не пройшли перереєстрацію за російським законодавством", - зазначила голова комітету з майнових та земельних відносин Євгенія Добриня.

"Крім того, поправки дозволять здійснювати держреєстрацію прав власності муніципалітетів на об'єкти нерухомого майна при відсутності правовстановлюючих документів. Йдеться, зокрема, про об'єкти освіти, гуртожитки, які тривалий час перебувають у користуванні місцевої влади", – сказала Добриня.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. 7 жовтня президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Країни Заходу також не визнають анексії Криму і запровадили низку економічних санкцій. 

Правозахисники заявляють, що після анексії Криму громадяни України, які живуть у Криму і не мають російського громадянства, щодня стикаються з дискримінацією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування