Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко звинувачує "політверхівку" у відмиванні коштів. В БПП заперечують

Четвер, 15 жовтня 2015, 14:13

Екс-голова Служби безпеки Валентин Наливайченко заявив, що має інформацію про участь представників "політичної верхівки" України у відмиванні викрадених з бюджету грошей через офшорні компанії.

Про це він сказав на засіданні парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Наливайченко посилався на матеріали британських ЗМІ.

"Британський журналіст наводить схему, пов'язану з (Intraco) Management, яку сьогодні розглядає комітет і яка є в наданих вам документах. Це виявився не один офшор Intraco, є офшор Ernion для реалізації інших злочинних схем, але також із залученням з найвищих ешелонів влади".

Екс-глава СБУ заявив про виведення з України коштів групою "Укрпромінвест" на Віргінські острови, а потім у латвійські та австрійські банки.

Перший заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко у свою чергу заявив, що заперечує свою причетність до діяльності компаній, через які, за твердженням Наливайченка, відмивалися бюджетні гроші.

"Офіційно заявляю, що особисто не маю ніякого відношення до компанії Intraco Management. Наступна позиція за цією схемою. Чесно кажучи, не готовий коментувати, бо вперше побачив ці документи... у цій схемі я ніякого зв'язку з Україною не бачу", - сказав Кононенко.

Він також спростував твердження Наливайченка про те, що прокуратура не розслідує можливі правопорушення, пов'язані з відмиванням грошей.

За словами депутата, відповідна заява Наливайченка знаходиться в прокуратурі Києва. Кононенко заявив, що особисто зустрічався з прокурором столиці за своєю ініціативою.

За словами Кононенка, екс-глава СБУ надав фотокопії відповідних документів, які свідчать лише про намір здійснити платіж.

"На цих фотокопіях немає ні підписів, ні яких-небудь відміток банку для фахівців, які в цьому розбираються, ті копії нібито платіжних документів, які там є, це transfer by payment order, він не є платіжним документом... це є виключно намір здійснити платіж", - пояснив нардеп.

Він також пояснює ситуацію майбутніми місцевими виборами, а також вважає, що це робиться з метою дискредитувати його особисто і політичну силу "Блок Петра Порошенка" Солідарність", яку він представляє.

Крім того, Кононенко заявив, що з 1999 року декларує свої доходи і сплатив податків майже $ 20 млн.

Члени парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції на засіданні в четвер підтримали пропозицію звернутися до Генеральної прокуратури за роз'ясненнями щодо кримінального провадження за заявою екс-глави СБУ Валентина Наливайченка про відмивання грошей через офшорні компанії українськими політиками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування