Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК зареєструвала опального екс-регіонала Сальдо на вибори

Четвер, 15 жовтня 2015, 15:09

Центральна виборча комісія зареєструвала Володимира Сальдо кандидатом в мери Херсона і депутати Херсонської міськради від партії "Наш край" на місцеві вибори.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на заяву ЦВК.

8 жовтня ЦВК достроково припинила повноваження Херсонської міської виборчої комісії "у зв'язку з порушеннями вимог законодавства" і зобов'язала новий склад комісії до 13 жовтня виконати постанову Одеського апеляційного адмінсуду, яким він зобов'язав зареєструвати Сальдо.

Однак 12 жовтня новий склад міськвиборчкому теж відмовив Сальдо в реєстрації, що, на думку, Центрвиборчкому, свідчить нібито про "невідповідність рішення міськвиборчкому Конституції і виборчому законодавству".

Центрвиборчком зобов'язав Херсонський міськвиборчком забезпечити доставку в ЦВК оригіналів документів місцевої організації партії "Наш край" про реєстрацію Сальдо кандидатом і особисто зареєстрував його кандидатом в мери і першим номером у списку кандидатів у міськраду.

ЦВК також зобов'язав Херсонський міськвиборчком до 16 жовтня внести відповідні зміни у свої рішення про затвердження текстів бюлетенів.

Сальдо народився 12 червня 1956 року народження, освіта вища, член партії "Наш край", голова правління асоціації "Будінвестсоюз", проживає в Херсоні.

З 2001 року був головою облорганізації Партії регіонів в Херсонській області, з 2002 по 2012 роки був мером Херсона. У 2012-2014 роках був депутатом Верховної Ради 7-го скликання.

Як відомо, від партії "Наш край" на вибори йдуть багато колишніх регіоналів.

Сальдо голосував за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року. Також активісти звинувачували його у відправці автобусів з тітушками в Київ під час Майдану, а також у підтримці сепаратизму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...