"Свободівець" Кривецький здавав "Сбербанку" будівлю в центрі Львова

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 16:43

Приміщення в центрі Львова, де ще донедавна був "Сбербанк Росії", а тепер - магазин Roshen, належить екс-народному депутату від ВО "Свобода" Ігорю Кривецькому та його давньому бізнес-партнеру Олександру Веремеєнкові.

Про це пише zaxid.net. За даними видання, бізнес з росіянами Кривецький і Веремеєнко вели включно до серпня 2015 року, коли "Сбербанк Росії" через активні протестні акції прихильників економічного бойкоту РФ був змушений залишити приміщення.

Офіційно довести факт того, що приміщення у центрі Львова за адресою вул. Валова, 4 насправді належить Ігореві Кривецькому, стало можливим лише після 6 жовтня, коли Мін’юст відкрив можливість повноцінного пошуку у держреєстрі речових прав на нерухоме майно.

Держреєстр свідчить, що приміщення таки належить Кривецькому. zaxid.net 

У травні 2008 року Ігор Кривецький та Олександр Веремеєнко спільно придбали 359,9 м2 в центрі Львова за 599,2 тис. грн. Принаймні, саме така сума вартості даної нерухомості – 1665 грн/м2 (330$/м2 на той момент) – зазначена у офіційному реєстрі. 

26 листопада 2010 року власники уклали угоду про оренду з ПАТ "ДП Сбербанк Росії". Згідно з інформацією держреєстру речових прав на нерухоме майно, ця угода досі чинна – до 24 листопада 2015 року. Офіційні орендодавці – Ігор Кривецький та Олександр Веремеєнко.

У 2010 року свободівець здав приміщення в оренду "Сбербанку". zaxid.net 

Як відомо, "Сбербанк Росії" залишив приміщення на вул. Валовій, 4 у Львові на початку серпня 2015 року.  

Громадська організація "Розвиток громади",співзасновником якої є Олександр Веремеєнко, протягом останніх місяців літа проводила активні бойкотні акції російських банків – вимагала закрити відділення російських банків. Щоправда, "Розвиток громади" брало участь лише у тих акціях, що відбувались біля відділень на вул. Чорновола чи на Грабовського, але не на Валовій, 4. 

Як зазначає видання, майно Ігоря Кривецького та Олександра Веремеєнка перебуває в арешті. Згідно з державним реєстром обтяжень, арешт на майно накладено ще у лютому 2012 року.

Представник Олександра Веремеєнка Костянтин Маловський повідомив, що договір із "Сбербанком Росії" був розірваний у серпні цього року. Тоді ж, у серпні, Кривецький з Веремеєнком уклали угоду про оренду з компанією "Рошен" на три роки.

Питання арешту приміщення Маловський коментувати відмовився.

Прес-секретар "Свободи" Христина Равлюк стверджує, що Ігор Кривецький був здивований, коли дізнався, що його приміщення здавали в оренду російському банку. "Коли я йому сказала, він здивувався, що так є. Він передав функції здачі в оренду юристам, а тому взагалі не займався цим. Це не його основне заняття", - сказала вона.

Згідно з даними держреєстру речових прав на нерухоме майно, Кривецький та Веремеєнко справді надали право управління майном члену партії "Свобода" Людмилі Височанській. Але право управляти майном спонсора партії вона отримала лише у 2012 році, через два роки після укладання угоди зі "Сбербанком Росії".

Як відомо, 17 вересня у Верховній Раді під час затримання народний депутат Ігор Мосійчук заявив, що екс-нардеп від "Свободи" Ігор Кривецький, якого також називають кримінальним авторитетом Пупсом, напередодні теракту під парламентом 31 серпня був в Адміністрації Президента. Сам Кривецький цю інформацію заперечує. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News