Геращенко хоче більш жорсткої позиції ОБСЄ у гуманітарних питаннях

Четвер, 22 жовтня 2015, 22:45

Представник України в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко розраховує на те, що ОБСЄ займатиме більш жорстку позицію при обговоренні шляхів вирішення гуманітарних питань під час роботи тристоронньої контактної групи.

Про це вона сказала в інтерв'ю "5 каналу".

"У цьому контексті, звичайно, хочеться, щоб більш жорстку позицію займала ОБСЄ", - сказала уповноважений президента, коментуючи переговори тристоронньої контактної групи з гуманітарних питаннях.

З її слів, бойовики не тільки висувають необґрунтовані вимоги для допуску на окуповану ними територію міжнародних гуманітарних вантажів, але також і безпідставно не дозволяють українській стороні вивозити важко хворих дітей і висувають безглузді умови для переведення на контрольовану владою територію ув'язнених.

Як відомо, Міністерство закордонних справ вважає безвідповідальним і неприпустимим блокування незаконними збройними формуваннями на території окремих районів Донецької та Луганської областей міжнародних гуманітарних організацій і доставки гуманітарних вантажів.

Управління Верховного комісара зі справ біженців (УВКБ) Організації Об'єднаних Націй раніше заявило про рішення бойовиків "ЛНР" заборонити діяльність співробітників гуманітарних установ на непідконтрольній Україні території.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...