Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засідання щодо Мосійчука відклали - не спрацював відеозв'язок

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 18:10

Печерський районний суд Києва відклав до 28 жовтня засідання щодо зміни запобіжного заходу нардепу від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку, оскільки у залі суду не працював відеозв'язок з підозрюваним.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Засідання суду переноситься на 28 жовтня на 14-ту годину. Провести його в режимі відеоконференції за участю підсудного, відповідно до норм Кримінального процесуального кодексу України", - сказала головуючий суддя Світлана Бабенко.

За словами адвоката нардепа Леоніда Сівакова, його підзахисний зараз перебуває на лікуванні у Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, і "саме на ліках і на своєму характері він і тримається".

"Лікарі кажуть, що Мосійчук однозначно потребує лікування. Вони надають це лікування, але в них - у швидкій допомозі - мабуть, не вистачає фахівців, які можуть встановити йому кінцевий діагноз з метою остаточного одужання, щоб він міг бути доставлений до суду. За попереднім висновком лікарів, у нього внутрішня кровотеча. Кожен день йому дають ліки", - заявив Сіваков.

За словами адвоката, внутрішню кровотечу спричинили умови, у яких Мосійчук утримувався в київському СІЗО СБУ.

За його словами, зараз сторона захисту звернулася до суду першої інстанції з новими доказами невинуватості Мосійчука.

"Його, як і раніше, звинувачують за п'ятьма статтями, але зі статті про вчинення насильницьких дій прибрали один пункт. Крім того, у нас є інші докази для обрання Мосійчуку більш м'якого запобіжного заходу. Хоча за відсутністю насильницького злочину закон вже покладає на суддю зобов'язання визначити запобіжний захід і обрати розмір застави", - зазначив Сіваков.

Як відомо, 17 вересня Верховна Рада надала згоду на затримання та арешт Мосійчука. За відповідний проект постанови проголосували 262 народних депутати.

18 вересня Печерський районний суд Києва обрав до нардепа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 листопада.

22 жовтня Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування стосовно Мосійчука.

Мосійчука звинувачують в одержанні неправомірної вигоди у сумі в особливо великих розмірах, грубому порушенні громадського порядку, втручанні в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків, здійсненні погрози насильством щодо судді у зв'язку з його діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя, умисному нанесенні побоїв та заподіянні легкого тілесного ушкодження службовій особі у зв'язку з її службовою діяльністю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування