Суд дозволив забрати у Швайки скандальний Harley-Davidson

Вівторок, 27 жовтня 2015, 12:02

Печерський райсуд Києва надав слідчому тимчасовий доступ до мотоцикла Harley-Davidson екс-міністра аграрної політики Ігоря Швайки з можливістю його вилучення.

Про це йдеться у рішенні суду від 16 жовтня.

Також в ухвалі вказується, що, за даними слідства, цей мотоцикл Швайці купив не його однопартієць по "Свободі" Олександр Мирний, як на цьому наполягав екс-міністр, а чиновники Державної продовольчо-зернової корпорації.

Мова йде про двох неназваних людей – колишнього голову Наглядової ради ДПЗК, який у той же час був радником Швайки (ймовірно, мається на увазі Олександр Падалко), а також колишнього заступника голови правління ДПЗК.

За даними слідства, ці чиновники "попередньо домовилися" про надання Швайці "подарунку у вигляді мотоцикла марки Harley-Davidson FLH". Перед покупкою вони показали фото мотоцикла Швайці і отримали його згоду.

Мотоцикл був куплений 8 липня 2014 року, у цей же день Швайка його зареєстрував.

Фото svoboda.org.ua 

Як відомо, кримінальну справу проти Швайки за цим фактом ГПУ порушила влітку. У вересні нею почало займатися МВС.

Швайка одразу підозрювався у отриманні мотоциклу від чиновників ДПЗК, однак сам він наполягав, що гроші на мотоцикл йому подарував один із спонсорів "Свободи" Мирний.

Проти працівників ДПЗК також відкрито кримінальні провадження у зв’язку численними фінансовими порушеннями. Як з’ясували журналісти, після призначення міністром агрополітики Швайки у ДПЗК продовжили працювати старі схеми, які раніше "кришував" Юрій Іванющенко, зокрема сотні мільйонів гривень зливалися іноземним компаніям.

Сам Швайка наполягає, що справа проти нього є переслідуванням "Свободи" з боку влади.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування