Держкіно заборонило ще два російських серіали і "Бригаду"

Вівторок, 27 жовтня 2015, 13:20

Державне агентство з питань кіно відмовило в державній реєстрації двом російським серіалам, а також анулювало прокатні посвідчення кільком фільмам, серед яких "Бригада".

Про це у вівторок інформує сторінка Держкіно у Facebook.

Зазначається, що Державне агентство з питань кіно на підставі рішення експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів протягом вересня-жовтня 2015 року відмовило в державній реєстрації серіалам: "Синдром дракона", реж. Хомерікі М., 2012р., "Тільки ти",реж.А.Семенова, 2011р.

Крім того, Держкіно анулювало державну реєстрацію і скасувало прокатні посвідчення фільмам: "Вулиці розбитих ліхтарів" – 5, реж. О.Ігудін, К.Капиця, В.Татарський, 2003р., "Ми із майбутнього", реж. Малюков А., 2008 р., "Історія льотчика", реж. А.Каплун, О.Ніколаєва, 2009 р., "Бригада", реж. О.Сидоров, р.в. 2002, "Полювання на піранью (Піраньї)", реж. А.Кавун, 2006 р., "Конвой PQ-17", реж. Котт О., 2004 р., "Станиця", реж. Шевельков В., 2013р.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко в свою чергу зазначив:

"Ця робота, яка триває вже другий рік, спрямована не лише на зменшення впливу російської пропаганди, ідеології на свідомість наших громадян, але й на стимулювання і створення передумов, зокрема й економічних, для виробництва власного кіно- телеконтенту належної якості та змісту".

Як відомо, законом від 5 лютого Верховна Рада заборонила трансляцію всіх російських серіалів і кінофільмів знятих після 2014 року, і всі стрічки, що пропагують армію і правоохоронні органи РФ знятих після 1991 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування