Опора: Скасування другого туру виборів в Павлограді – це кричущий нігілізм

Середа, 28 жовтня 2015, 10:37

Координатор "Опори" Ольга Айвазовська заявляє, що скасування другого туру в місті Павлоград, є проявом кричущого нігілізму.

Так вона прокоментувала на своїй сторінці Facebook рішення ЦВК, про зміну виборчої системи в Павлограді, де у другий тур вийшли би представник Опоблоку Анатолій Вершина і ветеран АТО Євген Тєрєхов.

"Такого кричущого правового нігилізму в історії українських виборів ще не було", - наголосила Айвазовська.

Вона пояснила, що можливість непроведення повторного голосування в Павлограді через зменшення кількості виборців після отримання уточнених списків виборців унікальна за своєю суттю ситуація.

"Хочу нагадати, що двотурові вибори це окрема виборча система, що має назву мажоритарна абсолютної більшості, а однотурова - мажоритарна система відносної більшості. Мова не про повторне голосування, а про прецедент зміни виборчої системи до закічення виборчого процесу", - наголосила Айвазовська.

Як відомо, за даними паралельного підрахунку голосів Дніпропетровської обласної організації Комітету виборців України, у другий тур виборів мера Павлограда виходять Євген Тєрєхов ("УКРОП") та Анатолій Вершина ("Опозиційний блок"). 

 

ЦВК напередодні прийняла рішення не проводити повторне голосування в Павлограді, посилаючись на те, що нібито за уточненими списками, в окрузі менше 90 тисяч виборців. Згідно з протоколами ДВК за результатами виборів 25 жовтня кількість виборців у місті нібито становить 89 тисяч 810. Тому ЦВК напередодні під час виборчого процесу змінила виборчу систему.

За законом про місцеві вибори, в два тури проводяться вибори у місті, де кількість виборців перевищує 90 тисяч.

Згідно з даними, оприлюдненими на сайті ЦВК, у Павлограді понад 90 тисяч виборців.

Скріншот зі сторінки ЦВК. В Павлограді понад 90 тисяч виборців. Клікніть для збільшення

Комітет виборців України назвав роз’яснення Центральної виборчої комісії щодо проведення повторного голосування від 27 жовтня грубим порушенням виборчих прав громадян. Крім того, у КВУ наголосили, що таке рішення суперечить нормам закону "Про місцеві вибори".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування