Мінкульт вимагає припинити репресії проти українців Росії

Четвер, 29 жовтня 2015, 11:41

В Міністерстві культури України розцінюють останні обшуки і затримання лідерів української громади в Росії репресіями і порушенням прав національних меншин.

Про це йдеться в офіційній заяві Мінкульту, оприлюдненій у четвер.

Міністерство розцінює затримання директора Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шариної та співголови Об'єднання українців Росії Валерія Семененка "як черговий зухвалий акт Кремля, спрямований на залякування української національної меншини в РФ та новий виток репресій проти людей, пов’язаних із українською мовою і культурою".

"Здійснення під надуманими приводами численних обшуків, затримання одного з лідерів українців Росії, незаконне затримання директора бібліотеки, основу фондів якої складає українська література та книжки про Україну, є демонстрацію неповаги влади РФ до української культури, грубим порушенням законодавства, прав українців Росії та міжнародних норм  щодо захисту прав національних меншин", - йдеться в заяві.

Міністерство культури "вимагає негайного звільнення Наталі Шариної та припинення репресій за національною ознакою проти представників української національної меншини та української культури в Росії".

У Кириленка пообіцяли ініціювати звернення до Верховного комісара ОБСЄ з питань національних меншин "щодо усіх можливих заходів впливу на теперішнє керівництво РФ, в тому числі через міжнародні інституції".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування