Глава ЦВК підтвердив другий тур у Павлограді

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 15:05

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський запевнив, що повторне голосування на виборах міського голови Павлограда відбудеться 15 листопада.

Про це він заявив на брифінгу в Києві у п'ятницю, повідомляє "Укрінформ".

"За наявною у нас інформацією, у тому місті, з приводу якого був піднятий такий галас деякими, умовно кажучи, патріотичними силами, призначено вже повторне голосування на виборах міського голови. Відповідне рішення територіальної виборчої комісії прийнято і, безумовно, голосування 15 листопада у цьому місті відбудеться", - сказав глава ЦВК.

Він також запевнив, що Центрвиборчком "докладе усіх зусиль для того, щоб це голосування відбулося законно, прозоро і демократично".

Як відомо, ЦВК дали підстави не призначати проведення другого туру виборів мера у Павлограді, пославшись на те, що нібито після першого туру за уточненими списками кількість виборців менша за 90 тисяч осіб.

За законом про місцеві вибори, в два тури проводяться вибори у місті, де кількість виборців перевищує 90 тисяч.

Згідно з даними, оприлюдненими на сайті ЦВК, у Павлограді понад 90 тисяч виборців.

За даними паралельного підрахунку голосів Дніпропетровської обласної організації Комітету виборців України, у другий тур виборів мера Павлограда виходять Євген Тєрєхов ("УКРОП") та Анатолій Вершина ("Опозиційний блок"). 

Опора і Комітет виборців розкритикували рішення ЦВК. У КВУ наголосили, що воно порушує закон про місцеві вибори. Координатор "Опори" Ольга Айвазовська заявила, що скасування другого туру в місті Павлоград, є проявом кричущого нігілізму.

У БПП заявили, що оскаржать рішення ЦВК у суді. Також про намір оскаржити рішення ЦВК заявив кандидат Тєрєхов.

У свою чергу Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, заявив, що МВС кваліфікує скасування другого туру у Павлограді як порушення закону про місцеві вибори, відомості про це занесені до Єдиного реєстру досудових рішень, проводиться перевірка.

Президент Петро Порошенко заявив, що обурений таким рішенням ЦВК.

Після цього тервиборчком Павлограда прийняв рішення про проведення другого туру виборів мера міста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування