Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховний суд РФ дозволив Путіну приховувати втрати армії в мирний час

Вівторок, 10 листопада 2015, 13:22

Верховний суд РФ підтвердив законність указу президента Росії Володимира Путіна про засекречування втрат російської армії в "мирний час".

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на адвоката Івана Павлова.

"Сьогодні Верховний суд підтвердив своє рішення про законність засекречування відомостей про втрати особового складу збройних сил РФ", – сказав Павлов.

На його думку, з урахуванням суспільного інтересу до подібного роду інформації, виникнення кримінальних справ за обвинуваченням громадян у державній зраді, зборі та розголошенні державної таємниці "на жаль, м'яко кажучи, можливі".

Таким чином, апеляційна скарга заявників, які не погоджуються з указом, була відхилена, а рішення суду першої інстанції вступило у законну силу.

Як відомо, 28 травня Путін на тлі вторгнення російських військових в Україну відніс до державної таємниці відомості про втрати серед військовослужбовців Міноборони РФ під час проведення спеціальних операцій у мирний час.

16 червня це рішення було оскаржене у Верховному суді РФ, який 13 серпня визнав його законним.

Позов подали російські політики, адвокати, журналісти та правозахисники – Аркадій Бабченко, Володимир Воронов, Денис Востріков, Світлана Давидова, Павло Канигін, Руслан Карпук, Тимур Олевський, Іван Павлов, Григорій Пасько, Лев Шлосберг.

Відповідачем виступав Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування